Nieuws

Nieuws kun je sturen naar vanvrachelen@hotmail.com
Overzicht Familiedagen op aparte pagina!

Jan maakt een ritje op z’n nieuwe scootmobiel. Annemieke houdt hem gezelschap…

De Koning maakte een Podcast, luister hieronder deel 1.

Ties heeft vandaag (28-1-2023) met 9-5 gewonnen van VVO, na de wedstrijd nog penalty’s genomen en hij pakte ze fraai, kijk maar…

Joehoe, Peter en Ina zijn gevonden!

Woensdagochtend 11 oktober 2022 was een bewogen ochtend en dat zit zo…
Laatst spraken Clemens en Paul af dat ze binnenkort bij Jan een bakkie zouden gaan doen. Vandaag was het dan zover en hij was blij verrast toen hij z’n broertje en vriendje voor de deur zag staan. Hij struikelde bijna over z’n rollator van blijheid. Drie bakkies gedaan, inclusief een stroopwafel, sorry ‘honingwafel’. Was gezellig, maar ze moesten door, want Clemens en Paul hadden meer te doen. Te voet gingen ze naar de Lindelaan, want daar woont nicht Franca Verlaan van Ome Willem. Ook bij Franca werden ze onthaald alsof ze Sinterklaas waren. Toeval of niet, maar ze troffen daar ook haar broertjes Ed en Jos Verlaan. De tijd ging nu nog sneller, want de verhalen kwamen los, alsof ze elkaar nooit uit het oog verloren waren. Ed is inmiddels 78 en woont, sinds het overlijden van z’n Ria, alleen in Zoetermeer. Jos is 71 en was bezig met een schilderklus in het huis van (een vriendje van) een van z’n kinderen. Ondanks z’n drukke programma vond hij toch tijd om samen een bakkie te komen doen. Franca, het was heel gezellig en je roze koeken zijn heerlijk! Inderdaad het was een bewogen ochtend…

Zondag 2 oktober 2022 een mijlpaal voor Ties.

Z’n eerste vis aan de haak

Twintig jaar geleden hebben de toen levende senioren (6) besloten om hun jongste broer Paul aan te stellen als contactpersoon voor de communicatie met de administratie van de RK Begraafplaats H. Bonifatius in Rijswijk. Daar liggen namelijk opa Cor (1963), oma Ploon (1999) en zus Truus (1999) begraven. Omdat de grafrechten tot 2024 zijn betaald, zal binnenkort een besluit genomen moeten worden over de toekomst van het familiegraf. Als we de grafrechten voor 10 jaar willen verlengen, moeten we daar € 700,- voor betalen. Doen we niets dan wordt het complete graf medio 2024 (25 jaar na de dood van oma Ploon) opgeruimd en geschikt gemaakt voor iemand anders. Heb je ideeën, laat maar weten via vanvrachelen@hotmail.com

Annet is verhuisd van Steenbergen naar een mooi appartement in Bodegraven, vlakbij haar kinderen en kleinkinderen.

Annet’s terras in Bodegraven
Toch wel gezellig met al die Verlanen…
Het was een topdag Wassenaars slag 2022

Op onze laatste familiedag ( 3 juli 2022) zag het programma er fantastisch uit, kijk maar:

We verzamelden bij Knus in Delft…

Het weerbericht was veelbelovend

Annemieke heeft het gezegd, dus het is waar! In juli organiseert ze weer een familiedag voor de Verlanen van Ploon & Cor. Gelukkig geeft ze een paar hints voor de nieuwsgierigen onder ons:
1) start in het mooiste stadje van Zuid-Holland;
2) uitwaaimiddag in een prinselijke omgeving;
3) tussendoor terug in de tijd, en als slot;
4) een spetterende afsluiting.

Peter en Carla in 2020 aan de boerengolf

Het Bollenboek is klaar, met de geschiedenis van onze oma Ploon! Het is een mooi familiedocument geworden, waarin de jonge Ploon veelvuldig wordt geciteerd aan de hand van Jan’s ‘brief van Ploon aan Paul’. Joke Bol (dochter van Dorus Bol, de broer van onze Ploon) heeft knap werk geleverd. Een link naar de digitale versie van dat boekje vind je op de pagina ‘Mooie verhalen’, dus snel even kijken…

Uit het Bollenboek, met op de achtergrond Annie, Greta en Dorus en daarvoor de kinderen van Ploon & Cor. Van links naar rechts: Jan, Peter, Wim, Theo, Bert en Truus. Leo en Paul moesten nog geboren worden, het moet dan rond 1943 zijn geweest.

Vandaag zondag 30 januari 2022 is het 59 jaar geleden dat vader Cor is overleden, reden genoeg om eens terug te kijken naar wat gelukkige momenten uit zijn laatste jaren…

25-jarige bruiloft Ploon & Cor (1957). Van links naar rechts Paultje, vader Cor, moeder Ploon, oma Verlaan, ome Jan de broeder en Leo
Bert waakt over het geteisem…

Van Joke Bol (van ome Dorus) ontvingen we het onderstaande bericht:

Lieve neven, nichten, broers en zussen,

Hier is het dan, het boekje over onze grootouders Bol-Van der Voort.
Je kunt het bij mij (Joke dus) bestellen:

1) 1-4 exemplaren €14, per boekje + eenmalig 4€  verzendkosten;
2) 5-9 exemplaren € 12, per boekje + eenmalig 6€ verzendkosten;
3) 10 exemplaren of meer €10  per boekje + eenmalig 6€ verzendkosten.

Hoe meer exemplaren je besteld hoe lager dus de prijs. Logisch, want dan zijn er minder kosten en wordt het risico van overschot verkleint. Je kunt het totaal bedrag overmaken naar banknummer:
NL33 INGB 0006 9423 95, t.n.v. J. Alkema-Bol.

En vergeet natuurlijk niet het verzendadres te vermelden! 

Vriendelijke groet van Joke

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Onze senior Jan heeft een operatie ondergaan, waarbij enkele stents rondom zijn hart zijn geplaatst. Hij heeft alles goed doorstaan en ziet het leven weer helemaal zitten, kijk maar…

Jan geniet weer van z’n huis…

Ook Annemieke heeft een andere auto gescoord, is het geen beauty!

Maar het kasteel is ook mooi…

Emily heeft een (bijna) nieuwe auto gekocht, het is haar tweede, kijk ze eens trots zijn!

De Paasquiz 2021 is door 10 familieleden opgelost en tijdens een ‘online trekking’ gewonnen door Marloes. Inmiddels heeft Post.nl ervoor gezorgd dat de prijs (een ansichtkaart met haar favoriete foto) is afgeleverd in Neerkant!

Goede inzendingen zijn gedaan door (volgorde binnenkomst): Jan junior, Marian, Marloes, Joost, Ina, Nicolette, Annemieke, Annet, Peter senior, Vivian. Marloes, gefeliciteerd met het winnende lot, je krijgt de prijs (een ansichtkaart met jouw voorkeursfoto) binnenkort thuisgestuurd!

Bakkie bij Bert

Onze 80-tigers zijn inmiddels gevaccineerd en een enkeling heeft zelfs al 2 prikjes gekregen. Hopelijk kunnen zij het Covid-virus nu niet meer krijgen. Bert was zo enthousiast dat hij gelijk de tuin in dook om plantjes te poten. Helaas liep hij (daarbij?) een ontsteking aan een vinger op, maar door snel ingrijpen in het ziekenhuis is alles op z’n pootjes terecht gekomen, kijk maar, hij zit er al weer fris en fruitig bij!

Bert in het verband

In Amsterdam is het groot feest, want daar is een nieuwe wereldburger geboren. Bij Linda & Matthijs heeft dochter Nore op zaterdag 27 februari het levenslicht gezien. Na een wat moeizame start gaat het nu crescendo in hun appartement, vlakbij de Jordaan. Ze slaapt en drinkt als een volleerde en maakt het de jonge ouders ’s nachts niet al te moeilijk. Hieronder een foto van Nore toen ze nog maar een paar uur oud was. Linda & Matthijs van harte gefeliciteerd met deze heugelijke gebeurtenis!

Baby Nore

In Oosterhout was het zondagochtend al vroeg spannend bij Tim en Vivian. De jongens stonden al vóór het ochtendkrieken naast hun bedjes met kleren te zwaaien. Ze wilden naar buiten met de slee glijden en een sneeuwpop maken, de straat was nog helemaal voor hen alleen.

Van links naar rechts Vik, Sep en Ties

Ook in Amsterdam was er volop sneeuwpret. Binnenkort weer schaatsen op de grachten?

Linda & Matthijs nu nog vóór de gracht

Sneeuwpret op de Delftse Hout op zondag 7 februari 2021, het begin van een ijzige periode. Gelukkig was er aan warme chocolademelk gedacht, jazeker, met slagroom. Onze Delftse tak was goed voorbereid.

Warme chocomel, daar doe je een moord voor…
Jazeker, met slagroom!
De kleintjes worden groot.

Afgelopen donderdag 4 februari 2021, heeft Marian (dochter van Wim & Elly) bij de notaris een koopcontract ondertekend, waarmee ze eigenaar is geworden van een prachtig nieuw te bouwen appartement in Delft. Gefeliciteerd Marian, hopelijk ga je er heel veel en heel lang van genieten!

In 2003 waren Peter & Ina, samen met hun Verlanen broers en schoonzussen in Calgary en bovendien ook nog eens 40 jaar getrouwd! Reden voor een feestje. Dus gingen ze met die broers en schoonzussen, vanuit Calgary een mooie treinreis maken. Die trein bleek door levensgevaarlijk gebied te rijden, want ze werden overvallen en moesten al hun bezittingen afstaan aan gemaskerde boeven op paarden. Veertig jaar eerder werd hun huwelijk ook al wereldnieuws, toen stonden ze met hun trouwfoto in de Calgary Herald!

Afgelopen week is het onvoorstelbaar mooie bericht ontvangen dat de nieuwe hartklep van onze senior Jan Verlaan uit Rijswijk z’n werk goed doet en dat nog zeker 10-15 jaar kan volhouden. Natuurlijk moeten de andere onderdelen van Jan dan wel meewerken. Hij gaat zich nu volledig richten op het verbeteren van z’n conditie en hopelijk krijgen we snel een prikje, zodat hij weer in groepsverband mag sporten. Jan is vader van 2 dochters en opa van 5 kleinkinderen, die hem allemaal op handen dragen en regelmatig vertroetelen. Mooi toch!

Onlangs kregen we van neef Jan Verlaan jr. een bericht over zijn belevenissen tijdens een motorrit door het Lek- en Linge-gebied. Hij maakte een filmpje en beloofd meer van dit soort fraaie beelden, zeker als we zijn YouTube filmpje liken met het duimpje omhoog en/of abonneren op zijn kanaal. Naast de bovenstaande knop, kun je ook hier naar het filmpje van onze motormuis.

De vakantie van 2020 van Hanny en Paul zit er weer op, na een feestelijk weekend in Bladel met het hele gezin, vanwege hun 45-jarig huwelijk, ging de reis verder via Havelte in Drenthe, naar Delden en Ootmarsum in Overijssel. Het uitzonderlijk mooie weer, met dagelijks strakblauwe luchten en weinig wind, maakte elke fietstocht tot een feestelijke happening, vaak afgesloten met bezoek aan een fraai terras. Nu de grote schoonmaak en alles prepareren voor de volgende reis!

Wellicht wil je jezelf laten zien op deze site, met een gezellig fotootje en een nog gezelliger verhaaltje, laat het even weten, we plaatsen het graag! Als voorbeeld zie je kleine Paultje, die zit te knippen en plakken bij juffrouw Anneke, het moet 1956 zijn geweest.Tegenwoordig plak en knip ik veelvuldig met de Ctrl-toets, ik ben het dus nog niet verleerd.

Maandag 17 augustus 2020
Iedereen mag het weten, Linda en Matthijs verwachten in februari hun eerste kindje, gefeliciteerd namens de gehele redactie!

Maandag 12 augustus 2020
In de week van 5 augustus bezocht Marian, al wandelend en fietsend, enkele broers van haar vader Wim, was gezellig zo te zien…

Bij Peter…
Bij Theo/Ted…
Bij Tim (van Paul)…

Heb je nieuwtjes te melden, laat het weten via vanvrachelen@hotmail.com